0532 359 25 60 - melodivet@gmail.com

Kediler Neden Tüy Döker, Tüy Dökülmesini Engellemenin En İyi Yolu

Kedi sahiplerinin en büyük şikayetlerinden bir tanesi tüy dökülme sorunudur. Hemen hemen her kedi sahibi özellikle de uzun tüylü kedi sahipleri bu durumdan muzdariptir. Bu yazımızda Kediler neden tüy döker, kedilerde tüy dökülmesini engellemenin yolları nelerdir gibi kedilerde tüy problemleri ile ilgili sorulara cevap arayacağız. Birçok farklı nedenden dolayı kediler tüy dökerler. Kedinizin ırkı, yaşı, ağırlığı, yaşadığı ortam koşulları, psikolojisi ve mevsim şartları gibi birçok sebepten dolayı kediler tüy dökümü yaşamaktadırlar. Esasen kedilerin bazı durumlarda tüy dökmesi son derece normal ve sağlıkları için de gerekli bir durumdur. Çünkü kediler vücutlarındaki cansız tüyleri uzaklaştırmak için de tüy dökerler. Bunu genelde yılın belli dönemlerinde görürüz ki bunu da mevsimsel tüy dökülmesi diye adlandırabiliriz. Mevsimsel tüy dökülmeleri, kedilerin tüylerinin dökülmesindeki en doğal ve fizyolojik bir durumdur. Mevsim geçişlerinde tüm kediler tüy dökümü yaşamaktadır. Özellikle de ilkbahar ve sonbahar aylarında sıkça görülen tüy dökümü bir problemmiş gibi algılanmayıp, normal karşılanmalıdır. İlkbahar aylarında kıştan kalma kalın tüyler dökülüp yerine ince ve seyrek şekilde tüyler çıkarken sonbaharda ise ince tüyler dökülüp, yerine daha sık ve kalın tüyler çıkarırlar. Bu tamamen kedilerin çevresel faktörlere karşı adaptasyonunun bir yansımasıdır. Kedilerde tüy dökülmesinin nedenleri arasında; 1- İklim Şartları (Mevsimsel Dökülmeler) 2- Hatalı Beslenme 3- Yetersiz Bakım 4- Hormonal ve Metabolik Hastalıklar 5- Stres 6- İç ve Dış Parazit Uygulamalarının Düzensiz Yapılması 7- Deri Hastalıkları 8- Alerjik Durumlar Kedilerde Tüy Dökülmesini Engellemenin En İyi Yolları: 1- Veteriner Hekiminizin tavsiyesi üzerine kedinize onun yaşına, kilosuna, kısırlaştırılıp kısırlaştırılmadığına göre kaliteli mama alınız. 2- Kedinizin yeterli miktarda taze ve temiz su içmesini sağlayınız. 3- Kedinize veteriner hekim tavsiyesi üzerine özellikle omega 3-6, biyotin, çinko, A,B ve E vitamince zengin ek takviyelerde bulununuz. 4- Kedinizi, üzerindeki cansız tüyleri uzaklaştırmak ve cildinin hava almasını sağlamak adına, düzenli aralıklarla kedinizin tüy yapısına uygun taraklarla tarayınız. 5- Gereksiz yere kedinize banyo yaptırmayın. 6- Sağlıklı bir bağırsak florası ve etkili bir sindirim faliyeti için mutlaka kedi maltını ihmal etmeyiniz. 7- Düzenli aralıklarla veteriner hekiminizin kediniz için düzenlemiş olduğu iç-dış parazit uygulamalarını aksatmayınız. 8- Kesinlikle kedinize ev yemekleri vermeyiniz. 9- Stres faktörlerinden kedinizi mutlaka uzak tutun. (sürekli kızgınlığa girmesi, ağrısının olması, mecburi olmayan uzun süreli seyahatler, aşırı gürültü vs) 10- Belli periyotlar halinde kedinizin veteriner hekim kontrollerini ihmal etmeyiniz. 11- Şüphelendiğiniz bir sağlık problemi ile karşılaştığınızda zaman kaybetmeyiniz ve veteriner hekiminizle iletişim sağlayınız.
Kediler Neden Tüy Döker, Tüy Dökülmesini Engellemenin En İyi Yolu
Kediler Neden Tüy Döker, Tüy Dökülmesini Engellemenin En İyi Yolu
Kediler Neden Tüy Döker, Tüy Dökülmesini Engellemenin En İyi Yolu
Kediler Neden Tüy Döker, Tüy Dökülmesini Engellemenin En İyi Yolu
Kediler Neden Tüy Döker, Tüy Dökülmesini Engellemenin En İyi Yolu
MELODİ VETERİNER KLİNİĞİ Yenidoğan Mah. 48. Sk. No: 114/A Zeytinburnu / İstanbul Tel: 0532 359 25 60 E-posta: melodivet@gmail.com Web: www.melodivet.com Haftanın 7 Günü: 10.00 - 20.00 saatleri arasında hizmet veriyoruz.
Bu site Neta Website altyapısı ile hazırlanmıştır.
Daha iyi hizmet sunabilmek için web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Web sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş sayılırsınız.
Bizi Arayın